Patriarhul Miron Cristea
Patriarhul Nicodim Munteanu
Patriarhul Justinian Marina
Patriarhul Iustin Moisescu

Patriarhul Teoctist Arăpaşu

Patriarhul Daniel Ciobotea

 
Patriarhul Teoctist Arăpaşu
Activitatea pastoral misionară
Activitatea publicistică şi editorială
Distincţii si decoraţii
Relaţiile cu Bisericile Ortodoxe surori
Activitatea ecumenică
Galerie foto
Linkuri utile
Untitled Document

Activitatea ecumenică
 • A luat parte la lucrările Instituţiilor Ecumenice, la Consiliul Ecumenic al Bisericilor şi Conferinţa Bisericilor Europene, fiind ales în anul 1970 în Comitetul Consultativ al KEK.
 • A binecuvântat sau a fost prezent la Sesiunile de Dialog Teologic ale Bisericilor Ortodoxe cu Biserica Romano-Catolică, cu Vechii Catolici ai Uniunii de la Utrecht, cu Biserica Anglicană, cu Biserica Evanghelică din Germania, cu Federaţia Mondială Luterană, etc.
 • A făcut parte sau a condus delegaţii ale Bisericii Ortodoxe Române, în Armenia, Ungaria, Austria, Germania, Finlanda, Suedia, Elveţia, Venezuela, India, Vatican etc

 • 7-9 mai 1999 - La invitaţia Patriarhului Teoctist s-a desfăşurat vizita istorică în România a Sanctităţii Sale Papa Ioan Paul II (prima vizită a unui Papă într-o ţară majoritar ortodoxă).

 • 7-14 octombrie 2002 - La invitaţia Sanctităţii Sale Papa Ioan Paul al II-lea s-a desfăşurat vizita unei delegaţii a Bisericii Ortodoxe conduse de Prea Fericitul Părinte Teoctist, la Vatican.

 • A iniţiat contacte şi relaţii cu personalităţi remarcabile ale lumii contemporane, cu şefi de state şi de guverne, întărind şi dezvoltând astfel relaţiile internaţionale ale Bisericii Ortodoxe Române.
 •  
  © Biserica Ortodoxă Română
  Patriarhul Teoctist
  Untitled Document
  Noutăţi

  Sfinţi Români
  Învăţătura de credinţă
  Click aici pentru Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă
  Sfânta scriptură sau Biblia
  Click aici pentru a putea citi Biblia online