Patriarhul Miron Cristea
Patriarhul Nicodim Munteanu
Patriarhul Justinian Marina
Patriarhul Iustin Moisescu

Patriarhul Teoctist Arăpaşu

Patriarhul Daniel Ciobotea

 
Patriarhul Teoctist Arăpaşu
Activitatea pastoral misionară
Activitatea publicistică şi editorială
Distincţii si decoraţii
Relaţiile cu Bisericile Ortodoxe surori
Activitatea ecumenică
Galerie foto
Linkuri utile

Detalii site:
Iniţiator: Bogdan Aligică

Realizat şi  administrat de: Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Pentru păreri şi sugestii
Untitled Document

Activitatea pastoral misionară

Încă de la început, cel de-al cincilea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române a fost preocupat de împlinirea nevoilor spirituale ale credincioşilor. După 1989 asistenţa religioasă a fost prezentă oriunde a fost nevoie, pentru a mângâia suferinţa umană şi pentru a vesti cuvântul lui Dumnezeu, în spitale, în închisori sau în unităţi militare.


Prea Fericitul Părinte Patriarh Teoctist, rostind cuvânt de învăţătură credincioşilor
din comuna Rozavlea - Maramureş (septembrie 2003)

În cei peste şaizeci de ani de slujire a Bisericii - 54 ca episcop - şi pe o arie geografică cuprinzătoare de locuri şi de trepte ale slujirii bisericeşti, Patriarhul Teoctist a desfăşurat de la intrarea sa pe porţile mânăstirii şi cele ale Sf. Altar o activitate statornică de slujire liturgică, predicatorială, a scrisului bisericesc şi de gospodărire a instituţiilor şi eparhiilor încredinţate spre răspundere. A menţinut contactul direct cu credincioşii prin intermediul Pastoralelor adresate cu ocazia sărbătorilor Naşterii Domnului, Duminica Ortodoxiei şi a Învierii.


Prea Fericitul Părinte Patriarh Teoctist în mijlocul credincioşilor ortodocşi din Canada
(Laval, 13 iulie 2002)

A promovat învăţământul religios după 1989, înfiinţând noi seminarii teologice, şcoli medii de cântăreţi bisericeşti, de pregătire a asistenţilor sociali, băieţi şi fete, de restauratori de monumente istorice şi a organizat obţinerea de burse în străinătate pentru studenţii dornici de studiu. În învăţământul general de toate gradele şi profilurile a fost introdus învăţământul religios.


Aspect din timpul sfinţirii noi clădiri a Seminarului Teologic "Nifon Mitropolitul" din Bucureşti (septembrie 2004)

Ca şi iniţiativele de mai sus, împreună cu Sfântul Sinod a înfiinţat eparhii noi, a reactivat mitropoliile şi episcopiile desfiinţate de dictatura comunistă, a întreprins demersurile pentru canonizarea unor sfinţi români, a reorganizat Biserica Română de peste hotare prin organizarea unor noi episcopii şi alegerea unui număr corespunzător de ierarhi dintre tinerii teologi cu studii în ţară şi în străinătate şi dintre cei care s-au distins prin cunoaşterea vieţii bisericeşti şi monahale.


Prea Fericitul Părinte Patriarh Teoctist, împreună cu responsabilii Ministerului Apărării Naţionale şi preoţi militari (Bucureşti, 1998)

 
© Biserica Ortodoxă Română
Patriarhul Teoctist
Untitled Document
Noutăţi

Sfinţi Români
Sfânta scriptură sau Biblia
Click aici pentru a putea citi Biblia online